18 Haziran 2012 Pazartesi

Afrika Mangosunun Keşfi

Afrika mangosu - Irvingia gabonensis2005 yılında Kamerun Üniversitesinden bilim adamları ve akademisyenler Irvingia gabonensis, yani bizim bildiğimiz adıyla Afrika mangosu üzerinde bilimsel bir deney gerçekleştirdiler. Bu deneyde birtakım kişilere afrika mangosu hapı, geri kalanına ise placebo verildi. Sonuçlar gözlendi ve titizlikle araştırıldı. Afrika mangosu alan kişiler diğerlerine göre büyük gelişme kaydederek 12 kilo kaybettiler.

O zamana kadar Afrika halkı tarafından Afrika mangosu kilo vermede ve bazı hastalıkların tedavisinde zaten kullanılmaktaydı. Bilim adamları (Judith L Ngondi, Julius E Oben, ve Samuel R Minka) bu deneyleri ile bir anlamda halk tıbbını doğrulamış oldular. Sonuçlara göre, Afrika mangosu alan deneklerde kilo vermenin dışında, kötü huylu kolestrolde düşüş, genel sağlık durumunda iyileşme ve bir miktar bölgesel incelme de sağlandı. Bilimsel araştırmanın sonuçları Lipids in Health and Disease isimli dergide yayınlandıktan sonra bu sihili meyve Afrika dışından da çok sayıda ilgili kişinin dikkatini çekmeyi başardı.

Amerikalılar da bu egzotik meyvenin eşsiz özelliklerini onayladılar ve özellikle de ünlü Doktor Mehmet öz televizyon programında Afrika mangosunda "ilaç dolabınızdaki sihir" diye bahsettikten sonra bu ürün zayıflama ve kilo verme amaçlı yaygın olarak kullanılmaya başlandı. Kısa bir süre sonra da Irvingia gabonensis ülkemize geldi ve burada da büyük popülerliğe kavuştu.Tarih:Çarşamba, Mayıs 30, 2012

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder