18 Haziran 2012 Pazartesi

Yağ yakıcı meyve

african mango / dikkaBu egzotik meyvenin adı "Afrika mangosu". Kilo vermek isteyenler tarafından gün geçtikce daha büyük popülerlik kazanmaktadır.

Bilim adamlarına göre, bu yağ yakıcının keşfi milyarlık diyet endüstrisinin tahtını sallamaktadır. Afrika Mango Özünün (sihirli hap olarak kabul gördü) fazla kilolarla mücadelede çok etkili ve ucuz bir araç olduğu ortaya çıktı. 28 günlük diyet boyunca bu sihirli özü tüketilen denekler aynı diyeti uygulamış olan ama mango almayanlara göre daha fazla kilo kaybetmişler. Bu inanılmaz bir sonuç, kilo vermede afrika mangosu kullanımının bir başlangıcı oldu.

Bilim adamlarına göre, Afrika mango, sadece fazla kilolardan kurtulmaya yardımcı ürün değil, genel olarak sağlık üzerinde de olumlu etki göstermektedir.

Afrika mangosunun diğer mangolardan farkı nedir? Son yıllarda büyük üne kavuşmasına rağmen bu meyve aslında yüzyıllar boyunca diyete yardımcı bir unsur olarak Afrika Kamerun'da kullanılır. Kamerun batı kıyılarındaki ormanlar bu parlak meyvenin anavatanıdır. Afrika mangosu veya bir başka ismi ile çalı mangosunun diğer mangolardan farkı Kamerun halkı tarafından "Dikka fındık" denilen orijinal tohumlarıdır.

Irvingia Gabonensis adı verilen ağacın bu tohumlarını Kamerun halkı eskilerden beri obezite tedavisinde, kan şekerinin düzenlenmesinde, kolesterol düşürmede, hatta bazı enfeksiyöz hastalıkların tedavisi gibi çeşitli tıbbi uygulamalarda kullanmaktadırlar.Tarih:Salı, Mayıs 29, 2012

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder